• Moşteniri Coregrafice
    ÎNCEPUTURI

Despre

DS Projects Lab prezintă documentarul „Moșteniri coregrafice: Începuturi”, dedicat explorării evoluției artei coregrafice la începuturile ei.
Filmul urmărește progresiv evoluţia dansului, încă de la debutul acestei discipline în România, în anii 1900, în perioada desfășurării celor două războaie mondiale, cu accente savuroase despre romantica și tumultoasa perioadă interbelică, dar și în momentul instaurării comunismului.
În interviuri video și audio, personalități marcante ale dansului, martori ai unei epoci unice, relatează demersul artistic al fiecărui coregraf care a făcut istorie, localizat în timp și spațiu, integrat în contextul complex ale vremii, punând astfel în valoare diverse momente esențiale pentru dezvoltarea dansului românesc.

Lista

Coregrafi

Anton Romanowski

Floria Capsali

Elena Penescu-Liciu

Mitiță Dumitrescu

Video

Making-Of ,,Moșteniri Coregrafice: Începuturi”

Generic Moșteniri Coregrafice: Începuturi

Prezentare Liceul de Coregrafie ,,Floria Capsali”

Logo Proiecte Color [Converted]

Proiect cultural co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional AFCN.

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.