Proiectul ,,Moșteniri Coregrafice” a fost inițiat de DS Projects Lab, în 2019, din dorința de a contribui la sporirea interesului pentru cunoașterea memoriei dansului și a identității artistice românești.

 

Prin intermediul acestui proiect se intenționează crearea unei serii de documentare care să acopere întreaga perioadă a evoluţiei dansului, din 1900 până la momentul prezent, fiecare episod fiind unic și original, dedicat unei alte generații de coregrafi și personalități ale scenei de dans românești, și momentelor reper din istoria dansului în România.

 

De ce?

 

Motivația ce stă în spatele proiectului constă în dorința de a facilita accesul la informații despre personalitățile și evenimentele marcante ale dansului în România începând cu secolul XX. Prin eforturi susținute de investigare, cercetare și documentare, ne dorim să activăm memoria colectivă a comunităţii de dans din România, având ca unic scop dezvoltarea și valorificarea domeniului dansului.

 

Până la momentul actual, echipa DS Projects Lab a lansat un prim episod în 2019 – ,,Moșteniri Coregrafice: Începuturi” (56′) și în 2021 un al doilea episod – ,,Moșteniri Coregrafice: Avangarda” (137′).

 

Primul episod poate fi vizionat prin înscrierea adresei de mail pe site-ul www.mosteniri-coregrafice.ro

 

Cum te poți implica
 Dacă ești pasionat de dans și istorie, alătură-te echipei Moșteniri Coregrafice și fii unul dintre voluntarii care se ocupă de procesul de cercetare și documentare.

 Sprijină inițiativa noastră printr-o contribuție financiară, pentru a susține continuarea activităților de cercetare, documentare, producție și post-producție pentru realizarea filmelor documentare și a interviurilor.

 Dacă ai idei sau opinii constructive pentru dezvoltarea acestei serii de documentare, contactează-ne pentru a găsi împreună soluțiile potrivite.

 Fii alături de noi pe rețelele de socializare, acordă-ne un like sau follow pentru susținere și spune-le și altora despre ceea ce facem.

Cum poți dona?

 

Transfer bancar

 Transferul bancar poate fi făcut din aplicația ta de e-banking sau mergând la bancă, la contul de mai jos:

Cont RON: RO87 INGB 0000 9999 0703 2912 (ING)

 

Card bancar, prin PayPal

Poți dona orice sumă aleasă de tine direct cu cardul, prin platforma PayPal. Nu este necesar să ai un cont PayPal. Este cea mai rapidă și sigură metodă de a dona. Poți alege o donație flexibilă cu suma aleasă de tine, sau o donație recurentă.